26-04-2019 Lintje Finy Jansen

De lintjesregen heeft ook een “druppel” laten vallen op De Zevensprong.

Finy Jansen, al vele, vele jaren betrokken bij het rolstoeldansen ontving in haar woonplaats Uithoorn de versierselen die behoren bij een Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De burgemeester noemde een scala van activiteiten op die Finy allemaal doet voor de samenleving. Ik heb ze niet alle onthouden, maar wel viel op dat het allemaal activiteiten zijn waar Finy haar stempel op drukt. Zij is het type dat gaat voor 100% goed en moeilijk kan accepteren dat iets niet helemaal volgens wens verloopt. Maar ook het type dat er alles aan zal doen om die 100% te halen of te benaderen.

Al vele jaren is zij betrokken bij het rolstoeldansen, zij heeft samen met haar maatje Gerrit Vreeken, de diploma’s behaald om les te mogen geven. Niet alleen bij De Zevensprong, maar ook elders. En de rolstoeldansers lopen met haar weg, terecht, want haar enthousiasme is erg aanstekelijk.

En Finy, tja, ze wilde eigenlijk helemaal niet naar het gemeentehuis komen, dochter  en kleindochter moesten haar zo ongeveer meetrekken. Maar toen ze eenmaal in het zonnetje werd gezet was het verzet gebroken en volgde de acceptatie met een brede glimlach.

Een geweldige vrouw!!!

03-10-2018 Donatie Piet van Dijk

Piet van Dijk had een zeer speciale band met mensen met een beperking en vandaaruit ook met De Zevensprong. Op de achtergrond zorgde Piet voor van alles en nog wat om het de deelnemers naar de zin te maken. Hij trad niet zo vaak op de voorgrond, maar genoot zichtbaar, met een brede lach op het gelaat, als men hem aansprak en bedankte.

Zelfs ten tijde van z’n ziekbed kon hij z’n verbondenheid met De Zevensprong niet loslaten. Hij bedacht toen het plan om tijdens de rouwplechtigheid geen bloemen te willen ontvangen, maar een donatie voor De Zevensprong.

Donderdag 3 oktober hebben Piet’s echtgenote Dea en de kinderen op de soosavond in het clubhuis het bedrag bekend gemaakt dat vanuit Piet’s idee is bijeengebracht. Een prachtig resultaat, waar wij heel blij mee zijn.

Dank je wel Piet.

26-04-2018 Koninklijke onderscheiding Paul van der Nieuwendijk

Op 26 april 2018 ontving Paul van der Nieuwendijk een koninklijke onderscheiding in de Theater Hangaar in Katwijk. Al 32 jaar zet Paul zich iedere woensdagavond in om een groep van gemiddeld 10 personen met een verstandelijke beperking paardrijles te geven. Dit moest natuurlijk wel gevierd worden bij manege Bakker in Noordwijkerhout, waar de les altijd plaats vindt. Stichting de Zevensprong uit Lisse zorgde woensdagavond voor een lekker gebakje met wat te drinken. Alle deelnemers waren het er over eens dat Paul nog lang moet doorgaan met lesgeven.